Zomerstage bij Desdalex Advocaten

Geactualiseerd op 26 januari 2022

Rechtenstudenten komen tijdens de zomer al eens proeven van het leven als advocaat. Zo krijgen ze de kans om de kennis die ze reeds verworden hebben, toe te passen in de praktijk. Daarnaast geeft het hen een beeld van wat het nu juist allemaal inhoudt om advocaat te zijn.

Ons kantoor verwelkomt ook deze zomer enkele zomerstagiair(e)s. We stellen ze graag even aan u voor!

Sofie Reyniers

Zomerstage Desdalex Advocaten

Wat en waar studeer je momenteel?

Momenteel zit ik in mijn tweede master rechten aan de KU Leuven. Ik studeer dus (hopelijk!) dit jaar af. Door te starten aan KU Leuven Campus Brussel, heb ik zowel Brussel als Leuven kunnen ontdekken.

Waarom koos je voor Desdalex en voor strafrecht?

Als laatstejaars ben ik nog een beetje zoekende wat ik volgend jaar wil doen. Tijdens mijn studies heb ik al veel kijkstages mogen doen bij jeugdrechters, het parket, de politie, een notaris etc. Maar ik heb nog niet de kans gehad om het professioneel leven van een advocaat te volgen.

Bij strafrecht trek je je ogen helemaal open, want de maatschappij zit vol verrassingen. Bovendien stelt het je voor interessante uitdagingen en heb je het gevoel dat je je cliënten persoonlijk kan helpen. Dit laatste is absoluut belangrijk voor mij; het persoonlijk contact, de samenwerking en het gevoel een cliënt te kunnen bijstaan op een belangrijk (angstig) moment in hun leven. Strafrecht komt daarnaast ook vaak voor in verschillende media, waardoor het steeds een actueel onderwerp is met verschillende meningen over elke zaak.

Desdalex, met een jong, open en ambitieus team, is hét ideaal kantoor om mij naar een hoger niveau te tillen. Ik mag zelf juridische taken verwerken, maar daar waar het echt nodig is, is er ruimte voor concrete begeleiding.

Waar kijk je het meest naar uit?

Ik kijk er naar uit om zelf dossiers aan te pakken en me te verdiepen in elk uniek verhaal. Ik hoop bovendien zaken van verschillende ordes te kunnen volgen; zowel de kleine rechttoe rechtaan zaken, als de grote complexe dossiers. Ik denk het meest te kunnen leren uit een gevarieerde stage.

 

Meer artikels over aansprakelijkheids – en verzekeringsrecht

Laatste Nieuws Update

ASSISEN: Khaldoon Al-Baghdadi veroordeeld tot levenslange opsluiting voor gruwelijke moord op Emmy Geboers De familie reageert opgelucht, maar blijft toch met vragen zitten. “We hadden...

Lees verder

Het wettelijk kader rond e-steps in België

e-steps: een revolutie op de weg In België hebben e-steps zich ontwikkeld tot een populair alternatief vervoermiddel voor korte afstanden. Er zijn echter regels waar...

Lees verder