Livestream debat Claudia Van De Velde & Christine Mussche

Geactualiseerd op 26 januari 2022

Kijk morgen om 15u15 live naar hét Debat met meester Claudia Van De Velde en meester Christine Mussche. Ze bespreken juridische vragen en denken na over mogelijke oplossingen. Daarnaast reageren ze op getuigenissen van eerstelijns hulpverleners van slachtoffers van seksueel geweld.

Wil je graag vanop de eerste rij meekijken? Bekijk het programma van International Women’s Day 2021 en volg live mee via https://www.internationalwomensday.be/kijknu

 width=

Programma:

15:00: Introductie

  • Toespraak premier Alexander De Croo

  • voorstelling WIFTM Belgium

  • Overzicht programmatie en video playlist

15:15: Fairplay

DEBAT – Topadvocates Christine Mussche en Claudia Van De Velde bespreken juridische problematieken en denken na over mogelijke oplossingen. Ze reageren op getuigenissen van verschillende eerstelijns hulpverleners van slachtoffers van seksueel geweld.

16:20: Girlhood

KORTFILM – In Girlhood wil filmmaakster Heleen Declercq het aangeleerde stereotiepe beeld over vrouwelijkheid doorbreken door naar haar eigen jeugd te kijken. Boyhood maar dan door de ogen van een opgroeiende vrouw.

16:30: Roleplay

DEBAT – Een panelgesprek met producent Ilse Schooneknaep, journalist Joppe De Campeneereen productiehoofd bij het Vlaams Audiovisueel Fonds Karla Puttemans. Samen bespreken ze stereotypen,problematieken en de toekomst rond beeldvorming en representatie in de media, televisie en film.

17:15: VICE X WIFTM : DIVERSIDEAS

REPORTAGE – VICE en WIFTM interviewen feministische moslima’s

17:30: Women in Religion

DEBAT – Vrouwelijke Dominee Eefje Van Der Linden, moslima en doctoraatsonderzoekster Rachida Aghallaj en Joodse leerkracht en Universiteitsstudente Shifra Sulzbacher bespreken vanuit hun eigen ervaringen de rol en representatie van vrouwen in religie.

18:20: VOKA presenteert: Balanced Boardrooms tegen 2030

BRAINSTORM – Martine Taeymans van Voka gaat in gesprek met twee jonge, succesvolle CEO’s : Ludivine Pilate (Puilaetco) en Ismaël Ben-Al-Lal (Futech).  Zij delen gedachten over M/V leiderschap, wisselen eigen best-practices uit en smeden plannen voor het wegwerken van struikelblokken. Ideëen van kijkers ook welkom!

19:00: The Talk

DEBAT – Actrices Maaike Cafmeyer en Aminata Demba bespreken samen met rapper Slongs de hedendaagse vormen van censuur en taboes die vrouwen nog steeds ondervinden in hun dagelijks leven. Geld Freedom of speech ook voor vrouwen?

19:50: Did someone say sex?!

REPORTAGE – WIFTM interviewt verschillende mannen en vrouwen, praat over hun seksuele leefwereld en over waarom het nog steeds not done is om in 2021 over seks te praten.

20:00: Kittin in the Atomium

DJ Kittin (misskittin.com) speelt met veel spektakel de atomen van het dak tijdens een live dj-set.

 

Meer artikels over familierecht

Laatste Nieuws Update

ASSISEN: Khaldoon Al-Baghdadi veroordeeld tot levenslange opsluiting voor gruwelijke moord op Emmy Geboers De familie reageert opgelucht, maar blijft toch met vragen zitten. “We hadden...

Lees verder

Dag van het huwelijk

Iedereen kent wel het zilveren (25), gouden (50) of zelfs de diamanten (60) huwelijksverjaardag. Ieder jaar vieren vele koppels hun huwelijksverjaardag, maar de “dag van...

Lees verder