De zaak Veljkovic

Geactualiseerd op 26 januari 2022

19 JULI 2019: Veljkovic gaat beslissing BAS aanvechten

Dejan Veljkovic vecht de beslissing van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) aan bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. “Wij hebben voor de Geschillencommissie en het BAS altijd volgehouden dat zij geen rechtsmacht hadden om over mijn cliënt te oordelen. Hij is nooit lid geweest van de Belgische Voetbalbond, waardoor beide instanties hun bevoegdheid overschreden hebben”~ Kris Luyckx. Het BAS besliste eerder deze week om het dossier van Dejan niet af te splitsen van de volledige matchfixingzaak. De vermeende spilffiguur in de fraudezaak blijft voor tien jaar geschorst. Het BAS bevestigde daarmee een eerdere uitspraak van de Geschillencommissie.

26 APRIL 2019

“Als de bond het onderste uit de kan niet wil halen, ligt de verantwoordelijkheid daar”

Eupen-Moeskroen werd ook onderzocht, maar werd geklasseerd. Die match werd op hetzelfde moment als KV Mechelen-Waasland-Beveren gespeeld.

“Over die match ligt geen vordering op tafel. Nochtans heeft mijn cliënt daar in het strafrechtelijke onderzoek toch wel interessante verhalen over verteld.”

“Maar bon, als de voetbalbond niet geïnteresseerd is om het onderste uit de kan te halen, dan is die verantwoordelijkheid daar te vinden. Als enkel Mechelen en Beveren de rekening moeten betalen, dan vind ik dat heel spijtig.”

~ Kris Luyckx
Lees er meer over op:
Sporza | “Heel spijtig dat enkel Mechelen en Beveren de rekening moeten betalen”
Voetbalnieuws | Veljkovic had wél informatie over Eupen-Moeskroen: “Heel spijtig”
Voetbalkrant | “Gemiste kans van de voetbalbond” en “Heel wat mensen met boter op hoofd dreigen dans te ontspringen”
Het laatste nieuws | Advocaat Veljkovic begrijpt niet dat onderzoek naar Eupen – Moeskroen geklasseerd is: “Knip- en plakwerk”

Meer artikels over strafrecht

Proces tegen de 42-jarige Khaldoon Al-Baghdadi

ASSISEN: Khaldoon Al-Baghdadi veroordeeld tot levenslange opsluiting voor gruwelijke moord op Emmy Geboers De familie reageert opgelucht, maar blijft toch met vragen zitten. “We hadden...

Lees verder

Laatste Nieuws Update

ASSISEN: Khaldoon Al-Baghdadi veroordeeld tot levenslange opsluiting voor gruwelijke moord op Emmy Geboers De familie reageert opgelucht, maar blijft toch met vragen zitten. “We hadden...

Lees verder