Uitvinder uit ‘Team Scheire’ randt 11-jarig meisje aan “uit wetenschappelijke nieuwsgierigheid”

Gepubliceerd op 23 maart 2023

Advocaat Xavier Potvin, die de ouders bijstaat, vond het schandalig dat Anthony L. een deel van de schuld afschuift op het 11-jarige meisje. Zij zou om de rugmassage hebben gevraagd. Toen hij haar betastte, zou ze volgens hem zelf hebben gevraagd om verder te gaan. Advocaat Potvin: “Die verklaring is walgelijk als je nadien het videoverhoor van het slachtoffer bekijkt. Het meisje besefte heel goed wat er gebeurde en gaf meteen aan dat zij dat niet wilde. ‘Ik kreeg snoepjes als ik meewerkte’, zei het meisje in haar verhoor.”

De ouders vroegen de rechtbank om een veroordeling zodat zij toch enige vorm van gerechtigheid vinden. Het meisje stelt het momenteel redelijk goed en is niet meer bezig met de feiten. Vraag is of dat zo zal blijven tijdens haar pubertijd. De vriendschap met Anthony L. is voor eeuwig voorbij. De excuses die een trillende Anthony L. tot slot wilde aanbieden, kwamen veel te laat. “Schijnheiligaard”, sneerde de vader naar zijn vroegere vriend.

De 45-jarige Anthony L. uit Schilde begrijpt niet wat hem bezielde toen hij een 11-jarig meisje aanrandde. Het dochtertje van vrienden kwam in de zomer van 2021 logeren bij zijn kinderen. “Er was geen seksuele drang”, zei de uitvinder die onder andere meewerkte aan het tv-programma ‘Team Scheire’. De openbare aanklager vorderde maandagmorgen 30 maanden celstraf met probatie-uitstel. De excuses van de verdachte vielen niet in goede aarde bij de ouders van het meisje.

Lees het volledige artikel van HLN hier.