Paul Put (63) levenslang geschorst door voetbalbond

Geactualiseerd op 26 januari 2022

Paul Put (63) is levenslang geschorst door De Guinese voetbalbond. Daarbovenop is er hem een monsterboete van 100.000 euro opgelegd.

Put zou tijdens zijn termijn als bondscoach druk hebben gezet op stafleden om zo een deel van hun wedstrijdpremie af te staan.
Hij ontkent alle beschuldigingen.

“Ik werd zelf slachtoffer van afpersing, want vicevoorzitter Amadou Diaby deed me geloven dat alles met goedkeuring van de bond gebeurde. Daarom ging ik erin mee.”

Kris Luyckx spreekt van een interne afrekening. Hij zegt het volgende:

De Guinese voetbalbond kan de ontslagvergoeding van mijn cliënt niet afhandelen wegens financiële problemen, dus wachtte ze tot Put uit het land was om de disciplinaire commissie deze beslissing eenzijdig te laten nemen. Op deze manier probeert men onderuit te komen aan de betaling van de opzegvergoeding.

Met verbazing heeft mijn cliënt kennis genomen van een beslissing die op vrijdag zou zijn getroffen door de ethische commissie van de Guinese voetbalbond, de vorige werkgever van mijn cliënt, ten gevolge waarvan Paul Put levenslang geschorst zou zijn tot het uitoefenen van elke voetbalgerelateerde activiteit in Guinee

Paul Put was niet aanwezig op de zitting van deze disciplinaire commissie daar hij begin deze week Guinee reeds had verlaten. De overeenkomst tussen hemzelf en de voetbalfederatie van Guinee werd immers al éénzijdig verbroken door de voorzitter van de voetbalbond op 15 juli na de uitschakeling in de Afrika Cup. Sindsdien werden er onderhandelingen gevoerd om te trachten de opzegpremie van mijn cliënt betaald te krijgen, maar men heeft mijn cliënt aan het lijntje gehouden en er werd uiteindelijk geen akkoord bereikt waarschijnlijk door een gebrek aan financiële middelen in hoofde van de voetbalbond.

Men heeft duidelijk gewacht tot op het moment dat men wist dat Paul Put het land had verlaten om de disciplinaire commissie deze éénzijdige beslissing te laten nemen zodat hij zich niet heeft kunnen verdedigen op deze onterechte beschuldigingen die kaderen binnen een interne afrekening waardoor ook de vice-president van de Guinese voetbalbond werd veroordeeld. Door mijn cliënt nog te veroordelen tot een monsterboete van 100.000 euro hoopt men zo onder de betaling van de opzegvergoeding onderuit te komen.

Zowel wat de beslissing van de disciplinaire commissie, als wat de niet betaling van de opzegvergoeding betreft, heb ik de opdracht gekregen om een procedure op te starten bij het TAS, nadat wij zowel de Afrikaanse voetbalconfederatie (CAF) als de FIFA hebben ingelicht van deze dubieuze praktijken waarvan Paul Put het slachtoffer is geworden.

Paul Put en kris luyckx voetbalbond

Bron: Het Laatste Nieuws, geraadpleegd op 18/08/19
Bron: Dhnet.be, geraadpleegd op 19/08/2019

 

Meer artikels over strafrecht

Het “moederdossier”

Benoit D. krijgt 8 jaar cel voor verkrachting van 2 minderjarigen en bezit en verspreiding van beelden van seksueel kindermisbruik Advocaat Kris Luyckx, die de...

Lees verder

Laatste Nieuws Update

ASSISEN. Jury oordeelt volgende week over Poolse man die mogelijk buurvrouw en ex een mes in de keel stak: “Mijn DNA op dat mes? Ja,...

Lees verder