Op zoek naar meer duidelijkheid over de precieze omstandigheden in de zaak omtrent de studentenclub Reuzegom

Geactualiseerd op 26 januari 2022

Vorige week raakten twee studenten gewond raakten bij een uit de hand gelopen doop van studentenclub Reuzegom. De twee studenten dienen klacht in met burgerlijke partijstelling bij onderzoeksrechter in Turnhout, dat meldde Kris Luyckx gisteren aan Het Laatste Nieuws.

Naar aanleiding van een doopritueel bij de studentenclub Reuzegom werden zij het slachtoffer van feiten die volgens Luyckx voorlopig kunnen worden omschreven “als het opzettelijk toedienen van stoffen die de gezondheid zwaar kunnen schaden”.

“Op de eerste plaats gaat het de slachtoffers en hun ouders er om meer duidelijkheid te bekomen over de precieze omstandigheden waarin één en ander is kunnen gebeuren en wat de precieze oorzaak is geweest van het overlijden van Sanda D., met wie zij een zeer nauwe vriendschapsband hadden”, benadrukt Luyckx.

De klacht werd ingediend tegen onbekenden.

“Het is ook voor hen momenteel nog volledig onduidelijk wie als rechtstreeks betrokken kan worden beschouwd”, aldus Luyckx.

Een andere schacht, de 20-jarige Sanda D., overleed vrijdagnamiddag nadat hij in een coma was geraakt tijdens diezelfde doop. Mogelijks is het drinken van visolie de oorzaak geweest van zijn overlijden, maar daar moet een autopsie uitsluitsel over brengen.

 

De politie heeft de twee andere slachtoffers opnieuw verhoord en daar kwamen nieuwe elementen naar boven. Op basis van die verklaringen moet het onderzoek volgens het parket worden uitgebreid met de kwalificatie “onterende behandeling”.

 

Op dit ogenblik is nog niemand in verdenking gesteld.

 

Herbekijk het interview met Kris Luyckx door de VRT hieronder opnieuw.