We verwelkomen onze 2 nieuwe partners.

Geactualiseerd op 26 januari 2022

Advocatenkantoor Desdalex is verheugd om aan te kondigen dat Bart Verbelen & Xavier Potvin als vennoot zijn toegetreden tot de associatie. Samen met Kris Luyckx zullen zij er het team strafrecht verder uitbouwen.

Hun ervaring en spirit sluiten naadloos aan bij de betrachting van ons kantoor : een excellente partner zijn bij de afhandeling van juridische geschillen waarmee onze cliënten geconfronteerd worden. Desdalex is in drie decennia uitgegroeid tot een allround kantoor en heeft op dat vlak een sterke positie veroverd aan de Antwerpse balie en ver daarbuiten.

Meester Potvin startte in 2009 aan de balie van Antwerpen waarbij hij tijdens zijn stage een uitgebreide algemene opleiding genoot. Sinds 2013 maakt hij deel uit van Desdalex, waar hij sinds 2020 vennoot is.

Zijn passie voor het strafrecht maakt dat hij cliënten actief bijstaat tijdens de ganse procedure, startend bij het ondersteunen van het eerste verhoor tot aan de verdediging ten gronde voor de rechtbank. Daarbij is het voor hem cruciaal dat de rechten van verdediging steeds worden gewaarborgd.

Om cliënten hierin zo goed mogelijk bij te staan en  te begeleiden heeft hij in 2012 de Salduz opleiding gevolgd en in 2015 het certificaat behaald “Bijzonder opleiding in Cassatieprocedure in strafzaken”.

Als voormalig topsporter legt hij zicht toe op het Sportrecht. Hij kent het reilen en zeilen van professionele sportbeoefenaars.  Daarbij assisteert hij alle mogelijke actoren binnen de sport zodat deze zich op de essentie kunnen focussen namelijk het presteren zelf.

 

Meester Verbelen vatte zijn advocatenstage aan bij Desdalex in 2011. Hij deed een brede praktische ervaring op in strafzaken in binnen- en buitenland. Hij staat zowel particulieren als ondernemingen bij in alle fases van de procedure. Gepokt en gemazeld zal hij vanaf nu zijn expertise ter beschikking stellen van het bestaande en toekomstige cliënteel met als enige doel hen optimaal te helpen.

Meester Verbelen behaalde een masterdiploma in de rechten aan de KULeuven, een onderzoeksmaster ‘Droit pénal et politique criminelle en Europe’, aan de Universiteit Panthéon-Sorbonne in Parijs en een LLM Internationaal Humanitair Recht aan de Geneva Academy Of International Humanitarian Law And Human Rights. Hij heeft een aantal publicaties op zijn naam staan en werd al meermaals gevraagd als spreker tijdens seminaries.

Hij zet zich dagelijks met veel passie en ijver in voor het kantoor en het cliënteel en is enorm tevreden een volgende stap te kunnen zetten in zijn professionele carrière.