“Mr. Luyckx en Mr. Verbelen sloten akkoord met Openbaar Ministerie voor hun client Dejan Veljkovic. Veljkovic wordt zo de eerste spijtoptant in de Belgische justitiegeschiedenis.”

Geactualiseerd op 26 januari 2022

Meester Luyckx en Meester Verbelen hebben gisteren een akkoord gesloten met het Openbaar Ministerie voor hun client Dejan Veljkovic. Hij wordt zo de eerste spijtoptant in de Belgische justitiegeschiedenis.
De spelersmakelaar heeft een deal gesloten met het gerecht in ruil voor strafvermindering.
“Veljkovic zal de activiteiten als makelaar volledig in kaart laten brengen.”

 

Meester Luyckx vertelt dat zijn client vrij snel tot inzicht gekomen is over wat er allemaal misgegaan is in het verleden.

 

“Hij werkte in een sector waar normeloosheid de norm was en kon niet terug. Daarom is hij beginnen praten. Maar hij is niet de enige verantwoordelijke. Het initiatief ging uit van de verdediging.”

 

De voetbalmakelaar beseft dat hij fouten heeft gemaakt en vreesde dat hij het grootste slachtoffer zou worden in het dossier ‘Propere Handen’, zo vertelt Meester Luyckx. Veljkovic vroeg dan ook het statuut van spijtoptant aan. “Hij gaat alles uit de doeken doen. We hebben zijn vrijlating gevraagd onder strenge voorwaarden en hebben er veel vertrouwen in dat dat zal worden toegelaten”, aldus Kris Luyckx. “Hij heeft snel ingezien dat hij fout is geweest en is in de cel 10 kilogram vermagerd.”

 

Meer informatie kan u terugvinden op:

 

Herbekijk de persconferentie van Mr. Kris Luyckx omtrent de zaak van zijn client Veljkovic hier.
Herbekijk het interview met Mr. Kris Luyckx op het VTM Nieuws hier.