Voor & na lockdown. Een blik achter de schermen

Geactualiseerd op 26 januari 2022

Claudia had een gesprek met Business & Life Coach Pascale Perard die per kwartaal een E-zine uitstuurt vòòr en door ondernemende mensen. Onderstaand artikel werd geschreven door Pascale Perard, 2 juni 2020. 

De afgelopen maanden brachten de Covid-19 maatregelen ons buiten onze comfortzone.
Welke verrijkende inzichten deed  Meester Claudia Van de Velde op en wat is er voor haar positief veranderd na de lockdown?  Je komt het allemaal te weten!

 width=

Op welke manier(en) bracht Covid-19 jou als ondernemende mens uit je comfortzone?

Wat ik momenteel nog een vreemd beeld vind, is een advocaat met een mondmasker op! (lacht)
Bij het begin van Covid-19 viel de constante stroom van directe ontmoetingen met klanten, collega’s en de rechtbank plots stil. Ook de vele netwerkingsmomenten en het sociaal privéleven bleven ook uit, van de ene op de andere dag. Dat beïnvloedde abrupt mijn uitgekiend systeem dat me in staat stelde om een druk beladen agenda te managen zowel op de werkvloer als op het thuisfront. Plots was het ‘back to basics’.

Daarnaast miste ik het gevoel van controle omwille van de heersende onwetendheid over de Covid-19 impact. Ik kon mijn cliënteel even geen duidelijkheid meer geven omdat ze simpelweg niet bestond.

Wat heb je ‘anders’ ondernomen in corona-tijd en beschrijf vanuit welke behoefte of intentie je deed?

Zoals ik vertelde in het vorig interview, betekent samen ondernemen erg veel voor mij. Bij ingang van de lockdown introduceerde ik de routine van een dagelijkse online teammeeting bij het begin van de werkdag. Ik vond het belangrijk om op de hoogte te blijven van de mentale toestand van mijn team.

Daarnaast, en daar ben ik wel een beetje trots op, startte ik een digitale estafette: ‘Het hoogtepunt van de dag’.
Achtentwintig collega’s hebben, dag na dag, op hun beurt een persoonlijk bericht gepost in de Whatsapp-groep van het ganse Desdalex team. Wat aanvankelijk een klein sneeuwvlokje was, groeide uit tot een lawine. Iedereen keek dagelijks uit naar het live-moment om 18u00. De posts hadden dan ook een authentiek karakter: van foto’s tot home video’s, dansjes en gezongen liedjes. Zo bleven we als team met elkaar verbonden, ook al hadden we geen fysiek contact. 

Desondanks welke bezorgdheid leerde je welke opportuniteiten kennen qua ondernemerschap?

De eerste bezorgdheid ging uiteraard over het economisch plaatje. Maar we hebben gemerkt dat ons kantoor kan steunen op een stevige basis. Doorheen de jaren bouwden we en groot vertrouwen en een goede reputatie op dankzij een heel sterk team. Klanten bleven de weg naar ons vinden. Inzetten op teamspirit zullen we dus zeker blijven doen.

Een tweede bezorgdheid was van praktische aard: Konden we onze werking bestendigen van thuis uit?
Eigenlijk hebben we vorig jaar nietsvermoedend geanticipeerd op de opportuniteit van vandaag. Toen voerden we namelijk een grote digitalisering door. Een investering met de nodige groeipijnen in de eerste fase van integratie, zeg maar. Tijdens corona hebben we duidelijk geoogst!

We gaan nu een intern charter opstellen met duidelijke richtlijnen zodat telewerken in de toekomst steeds meer mogelijk zal zijn.

Met welke nieuwe ZINVOLLE positieve inzichten ga je verder als ondernemend persoon?

De crisis heeft ons gedwongen om minder in vaste stramienen te denken en heeft ons om veel flexibiliteit gevraagd. We mogen die in de toekomst niet verliezen. We moeten durven te blijven denken buiten het gekende kader.

Een creatieve vraag als afsluiter: Is er een Quote of leuze die voor jou aan belangrijkheid ging winnen en die je graag met andere ondernemende mensen wil delen?

‘Never waste a good crisis’ – Winston Churchill

Andere interviews van Pascale Perard vind je op www.alexocoaching.com

Meer artikels over familierecht

Laatste Nieuws Update

ASSISEN. Burgerlijke partij ziet pizzamoord als een executie: “Met de loop tegen de schedel” Kris Luyckx had een tiental argumenten klaarliggen. “In die branche ben...

Lees verder

Dag van het huwelijk

Iedereen kent wel het zilveren (25), gouden (50) of zelfs de diamanten (60) huwelijksverjaardag. Ieder jaar vieren vele koppels hun huwelijksverjaardag, maar de “dag van...

Lees verder