Cookie beleid

.

Dit cookiebeleid is het laatst bijgewerkt op 10 januari 2020.

Introductie

Desdalex (https://www.desdalex.be) maakt gebruik van eigen cookies die wij in eigen naam beheren (eigenpartijcookies) alsook cookies die door derden worden beheerd of geplaatst (derdepartijcookies of ook wel thirdpartycookies genoemd). Desdalex informeert u in dit cookiebeleid over het gebruik en het doel van deze cookies.

Wat zijn cookies?

Desdalex maakt als beheerder van deze website gebruik van zogenaamde ‘cookies’. Cookies zijn kleine data- of tekstbestanden die op de computer of mobiel apparaat worden geïnstalleerd wanneer u een website bezoekt of een (mobiele) applicatie gebruikt waardoor bepaalde gebruikersinformatie wordt opgeslagen. Cookiebestanden bevatten unieke codes die bijvoorbeeld toelaten dat uw browser u herkent tijdens uw bezoek aan onze website en op die manier uw gebruikservaring wordt verbeterd.

 

Cookies hebben een vervaltermijn naargelang het sessiecookies of permanente cookies betreft. Sessiecookies bevatten informatie die wordt gebruikt binnen uw huidige browser-sessie. Deze cookies worden automatisch verwijderd wanneer u uw browser afsluit. Permanente cookies worden gebruikt om informatie te bewaren tussen verschillende bezoeken aan de website. Deze data stelt de website in staat u te herkennen als terugkerende bezoeker en daardoor dienovereenkomstig te reageren, bijvoorbeeld door uw taalvoorkeuren op te slaan. De permanente cookies hebben een langere levensduur die wordt bepaald door de website.

 

Aangezien cookies ook persoonsgegevens zijn, dient dit cookiebeleid in samenhang te worden gelezen met onze privacy policy die u kan raadplegen via https://desdalex.be/privacyverklaring. De verwerking van persoonsgegevens is onderworpen aan de Europese verordening 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrij verkeer van die gegevens, alsook aan de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens.

Waarom maakt deze website gebruik van cookies?

Er bestaan verschillende soorten cookies, onderscheiden naargelang de functionaliteit, herkomst, en/of de bewaartermijn.

 

Desdalex maakt hoofdzakelijk gebruik van functionele (noodzakelijke) cookies om de website optimaal te laten functioneren en zijn technisch noodzakelijk voor de goede werking en de beveiliging van de website. Hierdoor wordt de gebruikerservaring van de bezoekers verbeterd. Deze cookies worden zonder toestemming geplaatst aangezien ze kaderen in het gerechtvaardigd belang van Desdalex.

 

Bovendien maakt Desdalex gebruik van niet-functionele cookies die worden geplaatst voor statistische of commerciële doeleinden. Desdalex gebruikt cookies voor analytische doeleinden waardoor het bezoek aan de website kan worden gemeten. Deze cookies geven weer hoe de website wordt gebruikt. Zo weten we onder meer hoeveel keer een bepaalde pagina wordt gelezen, hoeveel tijd iemand doorbrengt op onze website, enz. Er worden statistische analyses gemaakt van de informatie die we op deze manier ontvangen. Dankzij deze statistische resultaten kunnen we de structuur, navigatie en de inhoud van onze website en bijhorende diensten verbeteren. We gebruiken deze data eveneens om op algemene wijze te rapporteren over onze diensten of in het kader van onderzoeken waaraan we deelnemen. Er worden hierbij geen persoonsgegevens doorgegeven. De toestemming van elke bezoeker is vereist voor de plaatsing van deze cookies.

 

Door het uitschakelen van cookies kunnen bepaalde onderdelen van de website niet optimaal werken en kan er van bepaalde functionaliteiten en diensten geen gebruik worden gemaakt.

 

Hieronder vindt u een lijst terug van alle cookies die op deze website worden gebruikt.

Welke cookies gebruikt deze website?

Desdalex bewaart uw persoonsgegevens, behoudens andere afwijkende wettelijke verplichtingen, niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld.

1) Functionele cookies:

wp-setting-time-1

 

Deze wordpress cookie wordt gebruikt om de interface van de website aan te passen voor de beheerders van de website. Deze cookie is enkel van toepassing op de beheerder-gebruikers in de CMS database van de website.

 

Deze cookie verloopt na één jaar.

 

wp-settings-1

 

Deze wordpress cookie wordt gebruikt om de interface en werking van de website aan te passen voor de beheerders van de website. Deze cookie is enkel van toepassing op de beheerder-gebruikers in de CMS database van de website.

 

Deze cookie verloopt na één jaar.

 

WordPress_clef_session

 

Deze wordpress cookie is nodig voor de beheerders van de website om de beheerderszone van de website te kunnen gebruiken.

 

Deze cookie verloopt na één jaar.

_wordpress_cleff_state

 

Deze wordpress cookie is nodig voor de beheerders van de website om de beheerderszone van de website te kunnen gebruiken.

 

Deze cookie verloopt na één jaar.

 

cn_cookies_accepted

 

Deze cookie wordt gebruikt door het privacybeleid als herinnering om de gebruiker niet nogmaals te vragen om cookies te accepteren.

 

Deze cookie verloopt na één maand.

 

_wordpress_test_cookie

 

Deze wordpress cookie zorgt ervoor dat er cookies op de websites kunnen worden gebruikt.

 

Deze cookie verloopt bij het verlaten van de website.

 

_livechat, _lc_{id}, _lc2_{id}, CASID

 

Deze thirdpartycookies worden gebruikt door Livechat Inc om de werking van de live chat module op onze website te ondersteunen.

 

Deze cookies verlopen na drie jaar.

2) Niet-functionele cookies:

_gat

 

Deze cookie houdt geen gegevens van de bezoekers bij, het stelt Desdalex enkel in staat het aantal requests op doubleclick.net.

 

Deze cookie verloopt na het verlaten van de website.

 

_gid

 

Deze thirdpartycookie wordt gebruikt door Google Universal Analytics om het aantal paginabezoeken bij te houden.

 

Deze cookie verloopt na 24 uur.

 

_ga

 

Deze thirdpartycookie wordt ook gebruikt door Google Universal Analytics om een algemeen beeld te vormen van het aantal paginabezoeken, unieke bezoekers, sessies en campagne data. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van een random gegeneerde ID.

 

Deze cookie verloopt na twee jaar.

 

­_utma, _utmb, _utmc, _utmt, _utmv en _utmz

 

Deze thirdpartycookies worden gebruikt door Google Universal Analytics om nieuwe bezoeken of sessies te bepalen. Deze cookie wordt aangemaakt wanneer de JavaScript library uitgevoerd wordt.

 

Deze cookies verlopen na twee jaar.

 

_fbp

 

Deze thirdpartycookie wordt gebruikt door Facebook om reclameproducten voor te stellen.

 

Deze cookie verloopt bij het verlaten van de website.

Uitzetten en verwijderen van cookies

Bij alle gangbare browsers kunt u in de instellingen of opties nagaan of aangeven welke cookies u toestaat. Als u deze instellingen niet kan vinden, kan u de helpfunctie van uw browser raadplegen. Via uw browser kunt u de huidige cookies op uw computer bekijken en verwijderen, en ervoor kiezen om ze in de toekomst niet meer te aanvaarden.

Via de onderstaande links vindt u alle noodzakelijke informatie over hoe u dit moet doen.

Firefox Chrome Safari Internet Explorer

 

Indien u www.desdalex.be toestemming hebt gegeven om niet-functionele cookies te gebruiken, dan kan u deze instelling te allen tijde wijzigen en worden de reeds geïnstalleerde cookies verwijderd. Dit doet u via onderstaande link:

 

https://desdalex.be/uw-voorkeur-wijzigen-cookies

 

Door het uitschakelen van cookies kunnen bepaalde onderdelen van de website niet optimaal werken en kan er van bepaalde functionaliteiten en diensten geen gebruik worden gemaakt.

Contact

Indien u vragen of opmerkingen heeft met betrekking tot ons cookiebeleid, kan u contact opnemen via e-mail naar info@desdalex.be of per post naar Advocatenkantoor Desdalex, Amerikalei 122 bus 14, 2000 Antwerpen.

Voor de uitoefening van uw rechten kan u eveneens verdere informatie vinden op https://desdalex.be/privacyverklaring.